2015. március 26., csütörtök

Utazzunk kedvezményesen gyerekkel!

vonatozunk lelkesen :)
ez nem a pöpec tok :)


Megszületett, és máris jól járunk Vele! ;)
Fontos tudni, hogy ha gyermekkel utazunk, bizonyos kedvezményekre vagyunk jogosultak.
Pl.:

Vonat - MÁV családi kedvezmény 33%

A gyermek(ek)kel utazó mindkét felnőttnek jár. A pénztárnál kérdezni fogják, hogy korkedvezményre vagy családi kedvezményre kéri-e a jegyet az utas (nekik külön be kell ütni a gépbe, és a 26 éven aluliak ugyanúgy 33% kedvezményben részesülnek).

A gyerek 6 éves koráig ingyen, majd 14 éves koráig féláron utazik a vonaton.

Bővebb info itt:
http://www.hrportal.hu/c/utazasi-kedvezmenyek-2015-ben-20141201.html

BKV - Kisgyermekes havi bérlet 3450 Ft
Ehhez kisgyermekes bérletigazolvány kiváltása szükséges, melynek menete a következő: anyuka elmegy az OEPhez, ahonnan a TGYÁSt, GYEDet kapja, vagy a MÁK (Magyar Államkincstár)-ba, ahonnan a GYESt kapja. Ők kiállítanak egy igazolást, hogy az anyuka valóban kapja a juttatást. Ezzel és egy igazolványképpel (!!!) el kell menni egy BKV pénztárhoz, ahol kiállítják a bérletigazolványt. Pöpec kis műanyag tokot is kaptam hozzá 2012-ben. :) Az igazolvány hátuljára kerül egy pecsét. Ezt a procedúrát 3 havonta meg kell ismételni, ugyanis az igazolást az OEP/MÁK 3-4 hónapra állítja ki. (Azért, hogy ha közben megszűnik a juttatás folyósítása - TGYÁS, GYED, GYES - ne lehessen visszaélni vele.) Ha mindez megvan, automatából, vagy egyúttal a BKV pénztárból meg lehet venni a kisgyermekes havi bérletet, melynek ára 3450 Ft. Az automatás vásárlásnál be kell pötyögni az igazolvány számát (így előre nem kiváltható). Fontos: csak egy szülő veheti igénybe, aki az állami juttatásokat kapja.
Szubjektív: van ismerősöm, akinek nem volt meg az érvényes pecsét, és megbüntették. :(

Bővebb info itt:
http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak/havi-budapest-berlet-kisgyerekeseknek/

+ Info: a kettőt kombinálva még olcsóbb: BKV bérlettel 33%-os jegyet kell kérni a MÁV pénztárakban. Pár 100 Ft-tal olcsóbb, de abból pl. máris meg lehet venni a gyerkőcnek az állatos Detki kekszet az útra. :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése