2016. november 22., kedd

Szoptatós(an) divat(osan)

Mikor hazahoztuk Marcit a kórházból és már fogadtunk vendégeket, azon kaptam magam, hogy nincs mit felvennem... :) :) Ugyanis szoptatáshoz megfelelő ruhám nem nagyon volt, így a komplett ruhatáramat le kellett cserélni szoptatás-kompatiblis ruhákra. :) Mivel február volt, az nem működött, hogy a sima felsőmet felhúztam a szoptatás idejéig; a hátam nagyon fázott, ráadásul Marci órákig képes volt rajtam lógni. Derékmelegítőt a felsőm alá nem szívesen vettem, mert az csúszkált össze-vissza. Egyszer a Hordozóházban mondta valaki, hogy kétféle anyuka van, 1) aki úgy szeret szoptatni, hogy felhúzza a pólóját és 2) aki lehúzza. :) Én a "lehúzós" csoportba tartozom. Íme, a ruhadarabok, amik nagyon praktikusak és nekem nagyon bejöttek:

1. Victoria Moda - kínaiból
1. Elöl patentos felső
Nagyon kényelmes, a patent a legkönnyebben kibontható. Arra nagyon kell figyelni, hogy a patentok sora leérjen egészen a mell alá 5-10cm-re is, hogy szoptatósként használható legyen.
Viselheted nadrággal, szoknyával.

2. Victoria Moda - kínaiból
2. Elöl patentos tunika
Viselheted harisnyanadrággal, leggings-szel, nadrággal.

3. H&M
3. Elöl gombos felső
Itt is érvényes, hogy a gombok érjenek le egészen a mell alá. Annyit el kell mondanom erről a ruhadarabról, hogy a gombok a gyakori igénybevételtől leeshetnek, a gomblyuk pedig kinyúlhat. Körültekintően kell választani. (Erről a sárga felsőmről pl. már hiányzik is egy gomb :) )

4. Calzedonia
4. Elöl gombos tunika
Minden fent említett érvényes itt is.

5. turiból
5. Gumis nyakú felső
Ha elég széles a felső nyaka, a mell alá lehet húzni, és nagyon kényelmesen lehet benne szoptatni. Jól gumírozott felsőt érdemes választani, és jó széles nyakút, nehogy túlságosan kinyúljon.

6. Esprit - OTTO katalógusból
6. Gumis nyakú ruha
Az előzőnek a ruha-változata.

7. a H&M

7. b Chillytime - OTTO katalógus
7. Átlapolós felső és ruha
Ezt a típust mindenképpen érdemes felpróbálni vásárlás előtt, hogy lehet-e benne szoptatni, mert az átlapolás mértéke nem mindig elég a szoptatáshoz.

8. H&M
H&M
 8. Csónaknyakú/nyitott vállú/nagy kivágású felsőVannak olyan ruhák amiknek a nyakát lehúzva tudunk szoptatni, mégsem nyúlik ki a nyaka. Ilyenek a fent látható darabok. Jó, mert nincs az a "szoptatós" jellege, viszont praktikus.


9. H&M

9. Szoptatós pántú trikó
Ezek sajnos általában nagyon drágák, de nyáron nagyon kényelmesek. A trikó pántja olyan mint a szoptatós melltartóé és nem szükséges hozzá külön melltartó, mert van egy gumis része belül, ami tart.

10. Szoptatós ruhák
Végezetül néhány hazai és külföldi link, ahonnan szoptatós cuccokat be lehet szerezni:
http://www2.hm.com/hu_hu/noi/vasarlas-termek-szerint/kismamaruha/szoptatashoz.html
http://www.bboom.hu/kismama_ruha_szoptatos_termekek
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/damen/umstandsmode/alle-umstandsmode-artikel
http://www.next.co.uk/women/maternity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése