2017. február 10., péntek

Hogyan spóroljunk kisgyermekes szülőként?

Az ember, ha gyereke van, két elv között vergődik folyamatosan:
1) Mindenből a legjobbat a gyerekemnek; 2) Hogyan lehetne spórolni mégis? Nem egyszerű. Néhány tipp arról, mi hogyan spórolunk. 



Gyerekbútor
Mivel nagyon hamar kinövik az egyes funkciókat ellátó bútorokat a gyerkőcök, nem éri meg a legdrágábbat megvenni. Nagyon szépek a rácsos ágy/pelenkázókomód/szekrény bútorkombinációk, és tényleg szemet gyönyörködtet ha új és összeillő, de higgyétek el, ezeket nagyon hamar kinövi a baba: a kiságyat kb. 1,5-2,5 év alatt; a pelenkázót amint állni tud, a szekrényt pedig azonnal, amint 5-6 méretet nő - mert egyszerűen akkora szekrénybe nem fognak beférni a ruhái. El lehet ugyan adni az újonnan vásárolt, de már felesleges bútorokat, de abban az esetben, ha a gyerekek (mint a mieink) szeretik telematricázni, firkálni, harapdálni (!) a bútorokat, már nem nagyon lehet az eredeti árhoz közelítő árért eladni.
Tipp 1: érdemes jó minőségűt venni használtan: ismerősöktől, barátoktól, Vateráról, Jófogásról, Ebayről, külföldről, pl. innen.
Tipp 2: ha valakinek vannak ismerősei pl. Németországban, Ausztriában, ott a lomtalanításokon fantasztikus cuccokat lehet találni! (Nem úgy működik a lomtalanítás, mint itthon!)

az itt látható bútorokat mind a Vateráról vettük
Gyerekruha
Gyerekruhából a legkönnyebb spórolni, mert rengeteg opció van! Én nagyon kedvelem a turikat, a börzéket és a fent említett adok-veszek oldalakat.
Tipp 3: ha van egy olyan ismerősötök, akinek picit nagyobb az ugyanolyan nemű gyereke mint a tiétek, és hasonló a stílusa, keressétek meg bátran, biztos szívesen odaadja (pár 1000Ft-ért, TúróRudiért, popsitörlőért cserébe) a kinőtt ruháikat!
Szubjektív: nekem van egy Vaterás ismerősöm, akitől időről időre vásárolok. 2 évvel nagyobb a fia Marcinál, és tök jó cuccaik vannak, nagyon tetszik a stílusuk, és pl. tegnap is vettem tőle 6db nadrágot 7000Ft-ért. Csak hogy kedvet kapjatok! ;)


Kiegészítők
Pl. ovis tornazsák, takaró, jelmez, tárolók. Ezek méregdrágák készen a boltban.
Tipp 4: készítsd el Te magad, (persze, ha tudod/van időd/kedved/helyed).
Tipp 5: ha nem tudsz/szeretsz varrni vagy nincs varrógéped/időd/helyed, akkor lehet, hogy van olyan anyuka-társ, aki egy kis pelenkáravalóért szívesen megvarrja Neked, kérdezz körbe az ismerősöknél!
Tipp 6: ha nincs ilyen ismerős, vannak kézműves oldalak ahol érdemes körülnézni.
plüssállatok: http://www.meska.hu/Shop/index/566
puhatalpú cipők: http://www.cinegecipo.hu/

Gyerekkozmetikumok, pelenkák
Most, a 3. gyerekemnél arra jöttem rá, hogy hiába a Pampers a csúcsok csúcsa számomra a pelenka-piacon, nem mindegy hogy egy csomagban a pelus darabja 100Ft vagy 38Ft. Pláne, amikor 2 gyereket pelenkázok. És minél nagyobb a gyerek, annál drágább a pelus.
Tipp 7: ha márkahűek vagyunk, érdemes követni a DM, Rossmann, Müller, Tesco akcióit.
Tipp 8: ha nem számít a márka, akkor a helyi márkák pelusaival érdemes kísérletezni.
Szubjektív: a SPARos 3-as és 5-ös pelussal elégedett vagyok, továbbá a 6-os TESCOs pelust is tudom ajánlani!

nézzétek a különbséget!!
És végül, ha már nem fértek a sok cucctól, ugyanilyen módon meg tudtok szabadulni a felesleges cuccoktól: börzén, FB-csoportokban, adok-veszek oldalakon! Itt a hétvége, amíg Apjuk elviszi a srácokat a játszótérre/játszóházba/a másik szobába játszani, Anyjuknak lesz egy kis ideje rendezgetni! Remélem, adtam pár jó tippet! Szép hétvégét mindenkinek!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése