2017. április 10., hétfő

Hallgass az ösztöneidre!

Hallgass az ösztöneidre, amikor azt súgják! Nagyon sok dolog van amit anyáinktól, nagyanyáinktól érdemes megtanulni, hiszen Ők nagyon jól csinálták. Sajnos azonban vannak olyan felvett szokások, amiket az ő generációjukban divat volt, elvárt volt, nem volt szabad... Ezek ellen az ösztöneink hangosan tiltakoznak, engedjünk hát nekik, mert úgy lesz jó a babának, az anyának és a családnak!


Hallgass az ösztöneidre, amikor azt súgják:

- ne add be éjszakára az újszülött részlegre a babádat
Nem, nem fogsz tudni jobban aludni, ha nincs ott. Nem, nem fog sírni egész éjjel. Csak te fogod magad rettentően üresnek érezni nélküle. Nekem nem adták oda a legelső babámat, és azóta is borzasztóan érzem magam ha erre gondolok.

- vedd fel, amikor sír
Nem, nem tágul a tüdeje, és nem, nem fogja abbahagyni. És mindig okkal sír.

- szoptasd igény szerint
Nem, nem terheled a gyomrát, hiszen mi is iszunk napközben ha szomjasak leszünk, és eszünk 1-2 falatot ha megéhezünk. Az újszülött életében a rendszer nem azt jelenti, hogy 3-4 óránként adunk neki enni, hanem pl. hogy reggel világos van és este fürdetik, és éjszaka altatják.

- engedd, hogy az ágyatokban aludjon
Mert lehet, hogy semmilyen szer nem enyhíti a fogzási fájdalmait, csak a Ti közelségetek. Mert lehet, hogy a fejlődési ugrásához az kell, hogy a lehető legközelebb legyen akkor és ott Hozzátok. És hát, hiszen Ti is együtt alszotok, miért éppen a legkisebb, a legkiszolgáltatottabb legyen egyedül?

- maradj Vele otthon még egy évet
Nagyon kényes téma. De ha úgy érzed, a gyereked nem óvoda-érett, védőnői javaslatra lehet halasztani egy évet.
http://lakhegy.hu/ovoda/images/nyomtatvany-felmentes_kotelezo_ovodai_neveles_alol%20(2).pdf


- engedd, hogy ne egye meg mindet, ha nem esik jól neki
Nem, nem csak akkor fog sütni a nap ha mindet megeszi és nem, nem tesz jót, ha arra tanítjuk, hogy többet egyen mint amennyi jól esik. A gyerekek tudják, mennyire van szükségük: inkább többször egyen kicsit.

- és még egy: szülés előtt álló anyukák: merjetek orvost váltani, azonnal, amint úgy nem érzitek magatokat biztonságban, vagy a dokitok a megérzéseitek szerint nem a Ti igényeiteket veszik figyelembe!


Bízz magadban! Tedd amiről úgy gondolod, a babádnak a legjobb! Akkor is, ha sokan mást mondanak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése